آدرس مطب دکتر شاهین گوهر تلفن مطب دکتر آناهیتا شاهین گوهر

آرایش سالم

ایران هفتمین کشور مصرف کننده لوازم آرایش در دنیا و دومین کشور در خاورمیانه ( پس از عربستان سعودی ) است. حالا که چنین مصرف زیادی را در کشور شاهد هستیم بهتر است حداقل دانستنی های خود را در مورد لوازم آرایش سالم و ناسالم و استفاده صحیح از لوازم آرایش بالا ببریم. لوازم آرایش شامل انواع کرم ها، لوسیونها، عطرها، اسپری ها، پودرها، رژ لب، لاک، لنزهای رنگی، رنگهای مو، ژل مو، دئودورانتها، مواد آرایشی چشم و موارد دیگر هستند که به منظور بهبود وضعیت ظاهری و یا خوشبو تر کردن صورت و بدن استفاده می شوند. استفاده از لوازم آرایش قدمت تاریخی دارد. تاریخ آرایش به مصریان قدیم میرسد که برای مراسم مذهبی از عطریات ومواد آرایشی استفاده می کردند.

آنچه در این مطلب میخوانید

خطرات محصولات و مواد آرایشی

حساسیت های پوستی

ممکن است پوست به مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی واکنش بدهد. این واکنش ممکن است به شکل قرمزی، خشکی پوست یا خارش پوست و تورم باشد. واکنش های حساسیتی قابل پیش بینی نیستند و حتی ممکن است با مواد آرایشی بهداشتی گران قیمت هم رخ بدهند. اگر مواد آرایشی بیشتر از 6 ساعت روی پوست بمانند احتمال ایجاد حساسیت پوستی بیشتر می شود.
یک توصیه شایع قبل از مصرف لوازم آرایشی جدید از قبیل کرم ها و لوسیونها تست کردن آن روی پوست سمت داخل بازو است که می تواند روش مفیدی باشد و در صورت ایجاد قرمزی و خارش بهتر است آن ماده روی پوست صورت استفاده نشود ولی البته این روش کمک کننده است ولی قطعی نیست. به این معنا که عدم وجود واکنش در پوست دست نشانه این نیست که قطعا در پوست صورت هم واکنش رخ نخواهد داد. به علاوه گاهی پس از مدتی مصرف پوست نسبت به یک ماده حساس شده و واکنش می دهد.

عامل سرطان زایی در پوست

برخی مواد موجود در برخی لوازم آرایشی بی کیفیت مثل سرب و یا آفلاتوکسین که سمی است که توسط قارچ هایی که در لوازم آرایش مانده تولید می شود سرطان زا هستند. توصیه می شود که حتما از لوازم آرایشی که دارای مجوز وزارت بهداشت (آرم استاندارد در مورد محصولات ایرانی و طرح شبنم در مورد محصولات خارجی) هستند استفاده شود و لوازم آرایشی را طبق تاریخ مصرفشان استفاده کرده و در صورت عدم مصرف پس از منقضی شدن باقی مانده را دور بریزید.

عامل عفونت پوستی

لوازم آرایشی یکی از دلچسب ترین مکانها برای رشد میکروب ها هستند. انواع باکتری ها و قارچ ها روی لوازم آرایشی رشد می کنند و می توانند باعث ایجاد عفونتهای مختلف پوستی یا جوش، قارچ پوستی و... شوند.

بسته شدن منافذ پوست

همچنین جلوگیری از کلاژن سازی در اثر استفاده دراز مدت از لوازم آرایشی رخ می دهد که باعث پیری زودرس پوست می شوند.

نکات مهم در استفاده از لوازم آرایشی

  1. حتما به داشتن آرم استاندارد و یا مجوز وزارت بهداشت در موقع خرید لوازم آرایش دقت کنید.
  2. روی اکثر محصولات تاریخ مصرف درج شده است که معمولا به شکل یک قوطی باز شده است که یک عدد روی آن درج شده که نشان می دهد پس از باز کردن درب آن تا چه مدت می توانید از آن محصول استفاده کنید.
  3. مثلا روی اکثر کرم های ضد آفتاب و آرایشی عدد 6M درج شده که نشان میدهد تا 6 ماه پس از بازشدن قابل استفاده هستند.
  4. پس از انقضای تاریخ مصرف مقدار باقی مانده را دور بریزید.

آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به پوست و زیبایی را در بخش مقالات بخوانید

لیفت غبغب با کاشت نخ؛ مزایا، ماندگاری، مراقبتها و هزینهلیفت غبغب با کاشت نخ؛ مزایا، ماندگاری، مراقبتها و هزینه

لیفت غبغب با نخ روشی غیرتهاجمی برای رفع افتادگی غبغب و بهبود فرم گردن است که با استفاده از نخ‌های قابل جذب زیر پوست انجام شده و نتایج طبیعی دارد. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-03

هایفوتراپی دور چشم؛ کاربردها، ماندگاری، مراقبتها و هزینههایفوتراپی دور چشم؛ کاربردها، ماندگاری، مراقبتها و هزینه

هایفوتراپی دور چشم یکی از روشهای پیشرفته جوانسازی اطراف چشم ، رفع چین و چروکهای پا کلاغی ، گودی و سیاهی زیر چشم و لیفت پلک و ابروها است. ...

تاریخ انتشار : 1403-07-25

اثرات هایفوتراپی در کاهش سایز و رفع افتادگی غبغباثرات هایفوتراپی در کاهش سایز و رفع افتادگی غبغب

هایفوتراپی یکی از روشهای موثر در لیفت، رفع افتادگی و از بین بردن غبغب با اثرات و نتایج فوری و بدون نیاز به جراحی و روشهای تهاجمی محسوب می گردد. ...

تاریخ انتشار : 1403-07-21