کاشت ابرو؛ مزایا، مراحل، مراقبتها، هزینه و عوارض
ترمیم و یا کاشت ابرو به منظور پر کردن و بهبود شکل ظاهری ابرو به عنوان یک روش دائمی در افرادی است که به دلایلی ابروهای کم پشت دارند. کاشت ابرو به روشهای متعددی انجام میگیرد که بسته به نیاز بیمار و تشخیص پزشک یکی از روشها مورد استفاده قرار میگیرد. کاشت ابرو به صورت طبیعی یک فرایند انتقال فولیکول های موی سر به ناحیه ابرو می باشد. برای انتقال فولیکول های مو از روشی مشابه کاشت مو استفاده می کنند. در تکنیک کاشت ابرو طبیعی به دلیل اینکه از موهای طبیعی خود فرد استفاده می شود، تارهای کاشته شده تا پایان عمر مانند ابروهای طبیعی خود فرد رشد خواهند داشت.
مزایای کاشت ابرو
- ابروهای ضخیم و پر پشت
- بهبود ظاهر صورت
- افزایش اعتماد به نفس
- اثرات دائمی
- پنهان کردن جای زخم
- نتایج بسیار طبیعی
روش های کاشت ابرو
کاشت ابرو به روش SUT
در کاشت ابرو روش SUT ، بدون نیاز به جراحی، درد، خونریزی و به صورت مستقیم فولیکول مو در محل بدون مو قرار میگیرد. با این روش، زاویهسازی طبیعی ابرو به خوبی انجام میگیرد.
کاشت ابرو به روش FUT
کاشت ابرو FUT روش قدیمی است که در آن پزشک از قسمت بانک مو، یک لایه پوست نازک را برداشته و سپس از طریق میکروسکوپ، پیوندها از روی نوار مو برداشته میشوند و کاشت انجام میگیرد.
کاشت ابرو به روش FIT
این روش در واقع قدیمی ترین روش پیوند ابرو است که از آن بیشتر برای افزایش تراکم ابروها استفاده میشود. همچنین در این روش احتمال آسیب به فولیکول مو نخواهد بود.
کاشت ابرو به روش DHI
در روش دی اچ آی، فولیکول مو به کمک DHI Implanter برداشته شده و مستقیم در جایگاهی که مو وجود ندارد، کاشته میشود. در نتیجه عوارض ناشی از جراحی را نخواهد داشت. از سویی دیگر درصد موفقیت آن بیشتر خواهد شد.
کاشت ابرو به روش MICROGRAPHT
در روش میکروگرافت نیز بدون جراحی و از طریق تجهیزات اتوماتیک برای انتقال فولیکول مو از بانک مو به ابرو استفاده خواهد شد.
کاشت ابرو به روش ترکیبی
روش ترکیبی در اصل ترکیب روش FUT و FIT است. در ابتدا متخصص با کمک روش اف یو تی، کاشت را انجام میدهد سپس برای پرپشت شدن و افزایش تراکم ابروها، از روش اف آی تی استفاده می گردد.
کاشت ابرو به روش پلاس
به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی، در حال حاضر پیوند ابرو با دقت بسیار بالای انجام میگیرد. برای مثال یکی از روشهای نوین که در کلینیکهای پیشرفته اجرا میگردد، کاشت ابرو به روش پلاس است. در این روش متخصص باید ابتدا به سراغ دستگاه پلاس جهت اسکن ابروها برود. هدف از اسکن، تعیین بهترین نقاط برای برداشت فولیکول از پشت سر است. بعد از شناسایی مناطق ایدهآل جهت استخراج فولیکول، باید به سراغ پانچ مخصوص دستگاه پلاس رفت که این امکان را فراهم میکند که بدون آسیب به فولیکولهای شناسایی شده، بتوان آنها را با دقت بالایی برداشت کرده و بعد از آمادهسازی، در محل کاشت ابرو پیوند کرد.
مراحل کاشت ابرو
1) طراحی و ترسیم ابرو:
معمولاً در این مرحله از متقاضی درخواست میکنیم تا شکل ابروی دلخواه خود را روی صورت ترسیم کند. سپس جراح با بررسی طرح دلخواه بیمار و اندازهگیری مختلف، طرح را زیباسازی کرده و تلاش میکند تا تقارن بین ابروها رعایت شود.
2) استخراج گرافت ها:
برای کاشت ابرو معمولاً از ناحیهی پشت سر، پشت گوش یا پایین گردن به عنوان بانک مو یا ناحیه احیا کننده استفاده میشود.
3) کاشت گرافت های مو:
بعد از استخراج گرافتها، کادر درمانی به آمادهسازی گرافتها در زیر میکروسکوپ، برای انجام کاشت مشغول شده و محصول کار خود را به جراح ارائه میدهند. جراح متخصص پیش از این که شروع به کاشت موها کند، محل ابروها را با بیحسی موضعی، کاملاً بیحس میکند. با استفاده از همان تیغهای بسیار ریز (که قطری بین 0.5 تا 0.7 میلیمتر دارند) سوراخهایی در طرح از پیش تعیین شده ابرو ایجاد و گرافتها را درون آن قرار میدهد. در این مرحله باید به جهت رشد موها و همچنین زاویه آنها نسبت به پوست دقت شود. اگر جراح از تجربه و مهارت کافی در کاشت گرافتها برخوردار نباشد، نتیجه کاشت ابرو غیرطبیعی و نامطلوب خواهد شد.
اقدامات لازم قبل از کاشت ابرو
- از استعمال دخانیات بپرهیزید.
- 10 روز قبل از عمل، از مصرف مکملهای ویتامین E خودداری کنید.
- از مصرف آسپیرین تا 10 روز قبل از پیوند ابرو بپرهیزید.
- از خوردن مشروبات الکلی تا یک هفته قبل از عمل کاشت ابرو خودداری کنید.
- از مصرف ماینوکسیدیل تا یک هفته قبل از پیوند ابرو بپرهیزید.
- قبل از شب عمل باید استراحت کافی کرده باشید و از استرس دوری کنید.
- حتماً قبل از کاشت ابرو استحمام کنید.
- از مصرف وعدههای غذایی سنگین قبل از عمل خودداری کنید. سعی کنید با معده سبک به عمل بروید.
مراقبت های بعد از کاشت ابرو
برای کاهش عوارض کاشت ابرو و همچنین دوران نقاهت بعد از کاشت، بهتر است مراقبت هایی انجام گیرد، که از این مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- به مدت سه روز بعد از کاشت ابرو، استراحت کنید و از خم کردن سر خودداری کنید؛ زیرا ممکن است در روزهای اولیه دردهای خفیفی در سر وجود داشته باشد و خم کردن سر باعث افزایش تورم در ناحیه کاشت شود.
- بهتر است به مدت چند روز بعد از کاشت ابرو سر نسبت به سایر اعضای بدن بالاتر قرار داده شود و برای جلوگیری از برخورد ابروها با بالش بهتر است از عینک های مخصوص استفاده شود.
- به مدت یک هفته بعد از کاشت ابرو از قرار گرفتن فشار مستقیم آب بر روی ابروها خودداری شود و بعد از یک روز می توانید ابروها را با آب ولرم شستشو دهید و برای شستشو می توانید از شامپو بچه استفاده کنید، که این کار از تجمع آلودگی ها بر روی ابروها پیشگیری کرده و باعث رشد بهتر پیوند خواهد شد.
- در صورتی که در ناحیه کاشت تورم ایجاد شده است، برای کاهش تورم از کمپرس سرد استفاده کنید؛ اما کمپرس به صورت مستقیم بر روی ابروها قرار داده شود و بهتر است در بالای پیشانی و چشم ها از کمپرس استفاده کنید.
- از انجام فعالیت های سنگین مانند وزنه برداری و دوچرخه سواری به مدت دو هفته بعد از کاشت ابرو خودداری شود؛ زیرا انجام این فعالیت ها باعث افزایش تورم و خونریزی در نواحی کاشت خواهد شد.
- به دلیل استفاده از بی حس کننده های موضعی در هنگام کاشت، هیچ دردی متوجه فرد نخواهد شد؛ اما با رفع اثر بی حس کننده ها، ممکن است بعد از کاشت دردهای خفیفی در سر احساس شود که برای درمان این دردها، می توان از مسکن استفاده کرد.
- مصرف نوشیدنی های الکلی و دخانیات باعث رقیق شدن خون می شود، بنابراین به مدت دو روز بعد از کاشت ابرو، از مصرف این مواد خودداری شود؛ زیرا ممکن است باعث افزایش خونریزی در ناحیه درمان شود.
- به منظور رشد و تقویت ابروهای کاشته شده رژیم غذایی شما باید سرشار از انواع غذاهای مقوی باشد و همچنین مولتی ویتامین ها و تقویت کننده ها را با توجه به نسخه پزشک مصرف کنید.
کاشت ابرو برای چه کسانی مناسب است؟
- کسانی که به صورت مادرزادی از ابروی نازک و کم پشت برخوردارند.
- افرادی که بنا به دلایل مختلف مانند بیماری ابروهای آنها ریخته است.
- برخی از افراد ابروهایی کم حالت یا نامتقارن دارند که میتوانند این عمل را انجام بدهند.
- خانمهایی که ابروهای خود را تاتو و یا هاشور زدهاند و از ظاهر و حالت غیر طبیعی آن راضی نیستند.
- افرادی که به دلیل شکستگی و یا سوختگی ابروهای خود را از دست دادهاند کاندید مناسبی هستند.
کاشت ابرو برای چه کسانی مناسب نیست؟
- کاشت ابرو برای افرادی که دچار بیماری های غیر قابل کنترل، مثل تریکوتیلومانیا، اختلال انعقاد خون و سیستم ایمنی ضعیف هستند توصیه نمی شود.
- افرادی که داروهای خاصی مثل رقیق کننده های خون را مصرف می کنند، نمی توانند تحت عمل کاشت ابرو قرار بگیرند.
- افرادی که در دوره شیمی درمانی به سر می برند نیز نتیجه ی مطلوبی از کاشت ابرو طبیعی نخواهند گرفت.
- در بدن کسانی که زخم به کندی و سختی ترمیم می شود کاشت ابرو با مشکل مواجه خواهد شد.
- کسانی که توانایی مراقب و اجرای توصیه های پیش از عمل و پس از عمل کاشت ابرو را ندارند بهتر است از انجام آن صرف نظر کنند.
ماندگاری کاشت ابرو
کاشت ابرو در افراد مختلف به دلیل اینکه مو و پوست و همچنین سیستم ایمنی متفاوتی از هم دارند، نتایج گوناگونی نیز به دنبال خواهد داشت. در حقیقت ماندگاری موهای تازه کاشته شده پس از کاشت ابرو در افراد بستگی به مراقبت های آنان دارد. با توجه به تحقیقات حاصله می توان گفت که به طور متوسط میزان ماندگاری موها پس از کاشت ابرو حداقل حدود 3 تا 5 سال است. در طی این دوره لازم است که شخص به فولیکول های تازه کاشته شده آسیبی نرساند و به دلیل اینکه رشد این موها نسبت به ابروهای طبیعی بیشتر است، به طور منظم آنها را اصلاح کند. ماندگاری موها پس از عمل زیبایی کاشت ابرو طبیعی به عواملی مانند انتظارات شخص از عمل زیبایی کاشت ابرو طبیعی و مهارت پزشک معالج نیز بستگی دارد؛ در ضمن می توان این مورد را نیز اضافه کرد که رژیم غذایی و سبک زندگی فرد پس از کاشت ابرو در ماندگاری فولیکول های تازه کاشته شده بی تاثیر نیست.
هزینه کاشت ابرو
بدیهی است که هزینه کاشت ابرو از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. همچنین فاکتورهای مختلفی مثل میزان مهارت و تخصص جراح می توانند در هزینه عمل کاشت ابرو تأثیرگذار باشند، بنابراین بهتر است برای انجام کاشت ابرو طبیعی به کلینیک های معتبر و جراحان حاذق مراجعه کنید. به طور کلی، قیمت و هزینه کاشت ابرو به عوامل متعددی بستگی دارد، مثل:
- تعداد گرافت های مو مورد نیاز برای کاشت ابرو
- تخصص، تجربه و مهارت متخصص کاشت ابرو
- مدت زمانی که تیم جراحی برای انجام عمل صرف می کنند.
- روش کاشت ابرو
- میزان کیفیت بانک و گرافت های مو
عوارض کاشت ابرو
- تورم: پس از جراحی، ممکن است در منطقه کاشت ابرو تورم ایجاد شود که تدریجاً کاهش مییابد.
- احساس درد و حساسیت: برخی افراد ممکن است پس از کاشت ابرو احساس درد، تحریک یا حساسیت در منطقه کاشت را تجربه کنند. این عارضه معمولاً به طور موقت است و به تدریج بهبود مییابد.
- خارش: برخی از افراد ممکن است بعد از کاشت ابرو خارش در منطقه کاشت را تجربه کنند. این مسئله نیازمند توجه و مراقبت میباشد و ممکن است نیاز به مصرف داروهای ضدحساسیتی داشته باشد.
- عفونت: در صورت عدم رعایت بهداشت و مراقبت مناسب، خطر عفونت در منطقه کاشت ابرو وجود دارد. استفاده از ضدعفونی کنندهها و دستورالعملهای بهداشتی پس از جراحی مهم است.
- عوارض جانبی داروها: مصرف برخی داروها مانند ضد التهابها و آنتی بیوتیکها پس از کاشت ابرو ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی را ایجاد کند.
- نارسایی پیوند: در موارد نادر، ممکن است پیوند ابرو کاشته شده عدم پیوند داشته باشد و نتایج دلخواه را ندهد. در این صورت، نیاز به رفع مشکل و دوباره کاشت ابرو وجود دارد.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول
تلفن : 34416545درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- مزایا و معایب کاشت ابرو به روش FUT تاریخ انتشار : 1402-11-18تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26
- مقایسه کاشت ابرو به روش SUT با سایر روش ها تاریخ انتشار : 1402-12-05تاریخ بروز رسانی : 1403-04-26
- دانستنیهای کاشت ابرو تاریخ انتشار : 1400-10-24تاریخ بروز رسانی : 1403-02-31
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .